УПОЗОРЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

УПОЗОРЕЊЕ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


У Бијељини саобраћајна незгода са повредама опасним по живот
 
На градској обилазници  у Бијељини, 10.06.2020. године око 06,40 часова догодила се саобраћајна незгода са тешким тјелесним повредама. У саобраћајној незгоди учествовали су путнички аутомобил марке '' Голф'' којим је управљало лице А.С. и бициклиста М.П. који је задобио тешке тјелесне повреде- повреде главе опасне по живот. Због тежине задобијених повреда повређени М.П. упућен је у Београд на даље лијечење.
 
Увиђај извршили полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Бијељина.
 
За пет мјесеци на подручју наше Управе евидентирано је 390 саобраћајних незгода у којима је један бициклиста смртно страдао,  седам возача бицикла  је задобило тешке тјелесне повреде, док је пет возача бицикла задобило лакше тјелесне повреде, док је за исти период  2019. године 13 возача бицикла је задобило лакше тјелесне повреде.
 
У циљу смањења броја саобраћајних незгода у којима учествују ове категорије учесика у саобраћају, апелујемо на возаче бицикла да поштују законске одредбе, да користе у саобраћају технички исправне бицикле, да у условима смањене видљивости ( од првог сумрака до потпуног сванућа) користе свјетлоодбојне прслуке, као  и да користе десну ивицу коловоза.
 
У наредном периоду Полицијска управа Бијељина вршиће којачану понтролу ових учесника у саобраћају.
 
Полицијска управа Бијељина