Маја Драгојевић-Стојић: Стање у здравству показало да је пријава против мене била неоснована :: Semberija INFO ::

 

Маја Драгојевић-Стојић: Стање у здравству показало да је пријава против мене била неоснована


Пријава за изазивање панике у доба ванредног стања против мене је била неоснована, а то су потврдила дешавања која су услиједила, као  и њено касније повлачење, казала је доктор - кардиолог Маја Драгојевић-Стојић, која је и члан Предсједништва СДС.
 
Она наводи да се, пар дана након изрицања прекршајне пријава против ње, кренуло у набавку респиратора и друге опреме за коју је тврдила да недостаје.
 
„Нисам рекла ништа што није било тачно и заправо би вам то исто рекла већина медицинских радника. Хтјела сам указати на чињеницу да је пуно раније требало да размишљамо о томе да успоставимо адекватну интензивну његу, довољан број респиратора, да имамо довољно едукованог кадра, да имамо довољан број тестова, како нас не би изненадиле неке ствари“, подсјетила је Драгојевић-Стојић, додајући да је заузврат добила пријаву за изазивање панике.
 
Она је поручила да се никакви проблеми, па ни они у здравству,  не могу ријешити бјежањем или демантовањем.
 
Додала је да би сви људи који раде у корона тимовима, и медицинско и немедицинско особље, треба да буду награђени процентом на плату.
 
„Услови у којима су радили и раде, тај ниво стреса и свега са чим се суочавају тешко је описати и то нико не може да надокнади било коме од њих“, казала је Драгојевић-Стојић.
 
Говорећи о ситуацији  у КОВИД болници у Приједору, у којој  тренутно ради, она је казала да је сада теже стање с обзиром да  повећање броја пацијената са корона инфекцијом.
 
„Дио проблема је вјероватно и што је вирус ушао у здравствене установе, укључујући и нашу болницу, на начин да су пацијенти који су били на лијечењу у другим болницама, као што је Универзитетско клинички центар Бањалука, дошли са инфекцијом у нашу болницу, чиме су прије свега угрожене медицинске сестре, један број их је позитиван, тестирани су нам и доктори, тако да, нажалост, имамо повећан број хоспитализованих пацијената посљедњих дана“, истакла је Драгојевић-Стојић.                                                                            
                                                                  
 СДС - Сектор за политику и медије