РЕПУБЛИКА СРПСКА: Резултати тестирања :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА: Резултати тестирања


Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у ЈЗУ Институт за јавно здравство и Универзитетски Клинички центар Републике Српске извршено је тестирање 519 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код још 28 особа у Републици Српској.

Такође, тестиран је укупно 31 радник из УКЦ-а и ови налази су негативни. Тестирана су и 62 радника из других здравствених установа у Републици Српској (Дервента, Кнежево, Бијељина, Прњавор, Приједор, Источно Сарајево, Лакташи и Градишка) и ови налази су негативни. 

Од 10.04.2020. године, до данас, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је више од 990 тестирања здравствених радника из цијеле Републике Српске и више од 880 тестирања запослених у Универзитетском клиничком центру Републике Српске (медицинских и немедицинских радника). 

У оквиру активног надзора у протекла 24 часа тестирано је укупно 16 особа које бораве или раде у домовима за старија лица, као и 81 особа из локалних карантина или објеката за изолацију и ти налази су такође негативни.