ПРВИ АВИОН ВИЗЕРА С ПУТНИЦИМА СЛЕТИО У ЛОНДОН :: Semberija INFO ::

 

ПРВИ АВИОН ВИЗЕРА С ПУТНИЦИМА СЛЕТИО У ЛОНДОН


Авион мађарског нискобуџетног превозника Визера слетио је данас на лондонски аеродром Лутон из Софије, чиме је та компанија постала једна од првих у Европи која је поново покренула руте током пандемије вируса корона.
Барем једна особа виђена кроз прозор авиона носила је маску за лице, а на аеродрому су се налазиле десетине путника, распоређених по прописима социјалног дистанцирања, вјероватно чекајући повратни лет који је услиједио убрзо након тога, преноси Ројтерс.

Европске авио-компаније приземљиле су већи дио своје флоте у посљедњих шест недјеља док су владе увеле ограничења путовања ради борбе против ширења вируса. Али Визер је прошле недјеље саопштио да планира да неке од својих авиона врати у промет за основна путовања.

Према извјештајима са аеродрома Лутон, још три авиона Визера треба да слете и полете данас. Авио-компанија наводи да је важно активирати инфраструктуру јер постоје људи широм Европе који морају да путују због посла.
Авио-компанија, чији је географски фокус на централној и источној Европи, саопштила је да сви путници морају да носе маске на летовима, док ће посада носити маске и рукавице.

(СРНА)