Пет година од терористичког напада на Полицијску станицу Зворник: Страдали полицајац не смије бити заборављен :: Semberija INFO ::

 

Пет година од терористичког напада на Полицијску станицу Зворник: Страдали полицајац не смије бити заборављен


ЗВОРНИК- Полагањем вијенаца на спомен-плочу испред зграде зворничке Полицијске управе одата је почаст припаднику Полицијске станице Зворник Драгану Ђурићу који је на данашњи дан прије пет година трагично настрадао у терористичком нападу.

Полицијска управа Зворник је прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца на спомен-плочу поручила да Драган Ђурић, који је страдао у овом терористичком нападу, не смије бити заборављен, као ни други припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су изгубили животе достојанствено - извршавајући своје послове.

На основу искуства проистеклог из овог терористичког напада, Полицијска управа Зворник интензивирала је активности на предузимању превентивних мјера и радњи с циљем спречавања кривичних дјела насилничког екстремизма и тероризма.

Захваљујући доброј сарадњи са локалном заједницом, покренут је заједнички пројекат превентивног дјеловања локалне заједнице у спречавању ове негативне друштвене појаве, а чији је циљ очување повољног стања безбједности на овом подручју.

Осим припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, цвијеће на спомен-плочу су положили и чланови породице трагично настрадалог Драгана Ђурића, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.

На данашњи дан прије пет година у терористичком нападу на Полицијску станицу Зворник, којег је извршио Нердин Ибрић (24) из зворничког насеља Кучић Кула, убијен је полицајац Драган Ђурић (47) и рањени полицајци Стево Миловановић и Жељко Гајић.

Нердин Ибрић, који је био припадник вехабијског покрета, довезао се 27. априла 2015. године око 19.00 часова испред Полицијске станице Зворник у аутомобилу "голф два" црне боје и уз поклич "Алаху екбер" (Алах је велики) упао у Полицијску станицу и почео да пуца из такозване "пумпарице".

У размјени ватре терориста је ликвидиран.

Срна / Глас Српске