КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ИЗБЈЕГАВАТИ ТЕРЕТАНЕ И ФИТНЕС ЦЕНТРЕ :: Semberija INFO ::

 

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: ИЗБЈЕГАВАТИ ТЕРЕТАНЕ И ФИТНЕС ЦЕНТРЕ


Foto: Tanjug
Епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић поручила је грађанима да избјегавају теретане и фитнес центре и да, ако баш морају, вјежбају на отвореном и у природи, као и да још није донесена одлука о мјерама за првомајске празнике.

- Не могу да замислим вјежбање у теретани, а да се поштују прописане мјере. Какве год рестрикције да се донесу, ту не можемо да говоримо о смањењу ризика - рекла је Кисић Тепавчевићева.

Фитнес центри и тератане у Србији ће моћи да раде од понедјељка, 27. априла, али је обавезно кориштење заштитних маски и рукавица, као и повећана дезинфекција справа и вођење рачуна о социјалној дистанци.

Кисић Тепавчевићева је за ТВ Пинк рекла да још није донесена одлука о мјерама за предстојећи празник 1. мај.

- Нисмо донијели одлуку како ће то изгледати за сљедећи викенд, не могу да кажем какве ће мјере бити, али могућност преношења инфекција би била велика ако би се сви слободно кретали - додала је Кисић Тепавчевићева.
Говорећи о ситуацији у Неготину гдје је у посљедња 24 часа у Геронтолошком центру "Радост" откривено да је обољело 27 корисника и троје запослених, она је навела да се то могло спријечити.