Грађани Српске да се придржавају мјера током празника :: Semberija INFO ::

 

Грађани Српске да се придржавају мјера током празника


БАЊАЛУКА - Главни координациони тим замолио је грађане Српске за разумијевање и позвао их да буду одговорни, те да се у предстојећим данима васкршњих и првомајских празника досљедно придржавају мјера заштите од вируса корона.

Како је наведено у саопштењу након редовног састанка Главног координационог тима, на грађане је апеловано да на отвореном носе заштитну опрему, у виду маске и рукавица, да поштују социјално растојање од два метра, те да се на јавном мјесту не окупљају у групама већим од три особе. 

На данашњем састанку апеловано је и на лица којима је одређена кућна изолација, да се строго придржавају прописаних мјера.

Главни координациони тим оцијенио је да се, уколико у наредне двије седмице не буде погоршања епидемиолошке ситуације, може очекивати доношење флексибилнијих мјера од досадашњих.

Констатовано је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српскоју стабилна и да нема експоненцијалног раста броја заражених вирусом корона.

Састанку су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

​Независне новине