ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Којим још дјелатностима се омогућава рад новом одлуком Штаба? :: Semberija INFO ::

 

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Којим још дјелатностима се омогућава рад новом одлуком Штаба?


БАЊАЛУКА – До 13. априла омогућава се у Републици Српској, односно ограничава рад од седам до 15 часова, трговинама бијелом техником, водоматеријалом и санитаријама, грађевинским материјалом, ауто дијеловима, дијеловима за пољопривредне машине, електроматеријалом, керамике и боја и лакова.

Ово је једна од мјера које је Републички штаб за ванредне ситуације донио Закључком о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона.

Поред наведених трговина, рад у истом периоду се ограничава и тржницама на велико, тржницама на мало (пијаце) и сточним пијацама. 

"Угоститељи који послују у угоститељском објекту за смјештај могу без временског ограничења пружати услуге смјештаја, а услуге исхране и пића могу пружати само гостима којима пружају услугу смјештаја", наводи се у Закључку о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву вируса.

У Влади РС саопштено је да су сви субјекти на основу закључка дужни организовати рад уз обавезно предузимање мјера прописаних у Упутству ЈЗУ "Институт за јавно здравство РС" за спречавање појаве и ширења КОВИД-19 болести на радном мјесту.

Подсјећамо, у циљу превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништа до 13. априла на снази остаје забрана свих јавних окупљања, забрана рада свих угоститељских објеката за исхрану и пиће, фитнес центара, базена, затим забрана рада дјечијим играоницама, приватним стоматолошким амбулантама, забрана рада приређивачима игара на срећу, као и рада спортских организација и школа спорта. Такође и даље је забрањено обављање услужних и занатских дјелатности чије обављање захтијева непосредан контакт са корисницима.

До 13. априла и даље је ограничен рад од седам до 18 часова трговинама на велико, трговачким центрима у којима могу радити само трговине прехране и робе широке потрошње, апотеке, пољопривредне апотеке.

Такође у том периоду могу радити и трговине прехране/робе широке потрошње, трговине сточне хране, субјекти који обављаљу дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача, субјекти који врше доставу хране, јавним кухињама преко шалтера и бензинским пумпама које имају продајни објекат, а без временског ограничавања рада када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина.

​Независне новине