ШАРОВИЋ: ТРАЖИМО КОНКРЕТНЕ МЈЕРЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ТРАЖИМО КОНКРЕТНЕ МЈЕРЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА


Тражимо да се уведу конкретне мјере за борбу против корона вируса и помоћ економији умјесто најављеног проглашења ванредног стања без било каквих озбиљних образложења шта таква одлука подразумијева, какве мјере ће се проводити и шта ће то значити за грађане и привреду – истакао је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

Шаровић је нагласио да до сада грађани нису чули ниједну озбиљну аргументацију нити образложење шта би ванредно стање у пракси значило и шта је разлика у односу на постојећу ванредну ситуацију.

«Стање у коме се тренутно налазимо је исувише озбиљно и као такво захтјева потпуно озбиљан приступ, без било какве импровизације и магловитости у доношењу овако важних одлука» - рекао је предсједник Српске демократске странке и додао:

«Док не добијемо јасне мјере које ванредно стање подразумијева, не можемо подржати ни његово увођење, посебно што је за нас потпуно неприхватљиво да се сједница, како је предложено, затвори за јавност. Народ је ионако превише узнемирен и никакво скривање одлука не можемо прихватити. Ово је превише важно питање да би се крило од очију јавности».

Шаровић је истакао да су у СДС-у, са друге стране, свјесни озбиљности пандемије, спремни да подрже сваку конкретну мјеру надлежних институција у Републици Српској која би имала за циљ да појача борбу против корона вируса, помоћ здравственим радницима као и сваку мјеру која би помогла угроженој привреди и нашим компанијама.

«Ако су те мјере спремне, одмах сутра ћемо их подржати на сједници Народне скупштине Републике Српске» - закључио је Шаровић.

(СДС РС)