ШАРОВИЋ: УЗ БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ, НУЖНО БОЉЕ ОРГАНИЗОВАТИ ЕКОНОМСКЕ МЈЕРЕ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: УЗ БОРБУ ПРОТИВ КОРОНЕ, НУЖНО БОЉЕ ОРГАНИЗОВАТИ ЕКОНОМСКЕ МЈЕРЕ


„Неумјесно је давати прогнозе колико ће дуго трајати епидемија вируса корона а садашње оштре,  предвидиве мјере у сузбијању, могу бити краткорочно примјењиве“ – истакао је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.
 
„Но на дуже стазе, додаје Шаровић, уколико овакво стање потраје, о чему ће оцјену ипак дати најмјеродавнији, нужно је ефикасније организовати инситуције, привреду и саме животне токове, да у таквом амбијенту функционишу и дају резултате“.
 
Шаровић истиче да ћемо у супротном, доживјети економски крах, што ће се  опет одразити на нашу способност као друштва да се ефикасно и у што краћем року одбранимо од епидемије.
 
„Разумијем због тога захтјеве привредних комора и привредника који траже рјешење за одржавање привредних активности, под условом да се на било који начин не угрозе здравствене мјере и ограничења, предузете ради спријечавања ширења вируса корона, као највећег приоритета друштва у овом тренутку“ – казао је Шровић.
 
„Пред нама је период паметних одлука – да сузбијемо ширење болести али и да организујемо нужне економске и животне токове од којих значајним дијелом и зависи успјех у одбрани од епидемије“ -закључио је предсједник СДС-а.

(СДС РС)