Пореска управа РС и даље на услузи пореским обвезницима: Више користити електронске услуге Пореске управе РС :: Semberija INFO ::

 

Пореска управа РС и даље на услузи пореским обвезницима: Више користити електронске услуге Пореске управе РС


Пореска управа Републике Српске обавјештава пореске обвезнике да ће, у складу са препорукама и превентивним мјерама Владе Републике Српске на заштити становништва од ширења корона вируса, и у наредним данима бити на услузи пореским обвезницима. Рад Пореске управе биће организован у складу са тим мјерама.

С тим у вези, позивамо пореске обвезнике да у наредном периоду у што већем обиму користе електронске услуге које је Пореска управа РС омогућила и на тај начин дају свој допринос у борби против ширења корона вируса.

Порески обвезници у РС који су регистровани за електронске услуге Пореске управе РС могу електронским путем подносити девет различитих врста пореских пријава и то: 1002-Мјесечна пријава пореза по одбитку, 1101 -Годишња пореска пријава за порез на добит, 1104 - Аконтација пореза на добит, ГПО 11 Годишња пријава пореза по одбитку, ПКТ - Годишња пријава контролисаних трансакција, КТ-Пореска пријава за комуналну таксу, ПП-ОН Пореска пријава за остале накнаде, ГРТ-Пореска пријава за посебну републичку таксу и БТ-Пријава за боравишну таксу. Поред тога, Пореска управа РС је раније пустила у рад и андроид мобилну апликацију „e-PURS”, помоћу које порески обвезници преко својих мобилних уређаја могу приступити својим пореским евиденцијама. Коришћење и преузимање те апликације је потпуно бесплатно, а апликација се може преузети са „Google“ продавнице уписом назива апликације -“e-PURS”.

Такође, сва питања порески обвезници могу поставити на е маил адресу Пореске управе [email protected] и контакт телефоне објављене на веб страници Пореске управе.

Од наредне седмице, биће омогућено и електронско подношење Пореске пријаве за малог предузетника, Образац 1007, Аконтација пореза на доходак,Обрасца 1008 и Годишње пореске пријаве за порез на доходак, Обрасца 1004– пореска пријава за малог предузетника, а о чему ће порески обвезници бити благовремено обавијештени.

ПОРЕСКА УПРАВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ