САОПШТЕЊЕ ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ: СВАКО НЕКА РАДИ СВОЈ ПОСАО ПРОФЕСИОНАЛНО И ОДГОВОРНО :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ИЗ БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ: СВАКО НЕКА РАДИ СВОЈ ПОСАО ПРОФЕСИОНАЛНО И ОДГОВОРНО


Вршилац дужности директора ЈЗУ“Свети Врачеви“ примаријус др Милица Ловрић, реаговала је на дезинформације пласиране у информативној емисији БН ТВ, 15. марта. У циљу истинитости стања у овој здравственој установи, преносимо саопштење у цјелости:



Поштовани грађани,

Мој посао је заштита здравља наших грађана и поштовање Одлука и препорука Владе Републике Српске.

У вријеме када нам је на првом мјесту заштита људских живота нису нам потребне дезинформације. Стога, одговорно тврдим да ЈЗУ „Свети Врачеви“ у Бијељини до 16.03.2020 нема ниједну особу регистовану на КОВИД 19 (COVID 19).

Спремни смо да се у случају појаве обољелих одговорно и професионално суочимо  са  третманом како нам струка налаже. Бијељинска болница располаже са тестовима за пацијенте који имају симптоме, располаже са медицинском опремом за лијечење инфицираних пацијената, као и заштитном опремом за особље. Значајно је знати да се тестови користе искључиво за пацијенте који имају симптоматологију, а индикације за тестирање поставља искључиво инфектолог!

Такође, одговорно тврдим да имамо стручан кадар који професионално и одговорно процјењује  ситуацију. У име здравствених  радника, који су први на бранику заштите људских живота кад су у питању овакве сиитуације, апелујем на медије да одговорно и професионално  раде свој посао,љекарски нека препусте  нама. Очекујемо да тимски радимо на пласирању истинитих информација  нашим грађанима.  Ми смо овдје због њих, а према  најновијим подацима на данашњи дан,16.март 2020, у Бијељини нема заражених вирусом КОВИД 19!

Под надзором је 136 особа које су допутовале из заражених подручја.

Све чинимо у складу са одлуком Владе Републике Српске, а све у циљу да сви заједно побиједимо ову пошаст. Љекари, не само бијељинске болнице, него и цијеле Републике Српске, спремни су да одговорно реагују и раде свој посао, а то очекујемо и од медија.

Прим. др Милица Ловрић