СДС и ПДП: Ускоро коалициони споразум двије партије за локалне изборе :: Semberija INFO ::

 

СДС и ПДП: Ускоро коалициони споразум двије партије за локалне изборе


„Данас почињемо разговоре о сарадњи двије странке за локалне изборе 2020. године. Желимо да сарадњу формализујемо кроз форму споразума и позивамо друге политичке субјекте који би нам се придружили у настојању да остваримо радикалне промјене на боље у Републици Српској“ – казао је предсједник Српске демократске странке након састанка највиших делегација СДС-а и ПДП-а данас у Бања Луци.


 
„Данас смо разговарали о срединама гдје је сарадња двије партије неспорна, али смо дефинисали и оне локалне заједнице у којима треба да уложимо више труда и напора како бисмо наступили заједно“ – истакао је Шаровић.
 
Предсједник СДС-а је рекао да очекује наредни састанак СДС-а и ПДП-а у наредних неколико седмица и да је све ближи тренутак када ће двије партије потписати заједнички коалициони споразум.
 
„Вјерујемо да је ово последња година ове власти у Републици Српској и вјерујем да се ближи крај режиму у Републици Српској“ – нагласио је Шаровић.


 
„Данашњи састанак показује опредјељеност и ПДП-а и СДС-а да на локалним изборима изађемо заједно на изборе. То је јасна порука да заједно можемо побиједити и све ћемо учинити да 4. октобра побједничким кораком освојимо највећи дио општина и градова у Републици Српској“ – истакао је предсједник ПДП-а Бранисалав Бореновић по окончању састанка двије партије.
 
Бореновић је нагласио да је за ПДП важно да и господин Шаровић и кључни људи СДС-а показују максималну озбиљност када је у питању сарадња са ПДП-ом.
 
„Данас смо разговарали о свакој средини појединачно и договорили се да ћемо у року од мјесец дана договорити кључне правце дјеловања и стратегију за сваку локалну средину водећи рачуна о оним најбитнијим и највећим“ – рекао је Бореновић и додао:
 
„У ово вријеме свеопштег сивила, хоћемо да покажемо да смо спремни да одговоримо свим изазовима, јер лидерство СДС-а и ПДП-а жели да побједничким ходом донесемо промјене у Републици Српској“ – закључио је Бореновић.
 
СДС - Сектор за политику и медије