Шаровић: Влада РС да опозове Перовића због изговорених пријетњи и велеиздаје :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Влада РС да опозове Перовића због изговорених пријетњи и велеиздаје


Пријетње које је Душко Перовић, шеф Представништва Републике Српске у Русији, упутио редакцији портала „Капитал“ и њиховом уреднику Синиши Вукелићу, најбоље илуструју у каквом друштву тренутно живимо и са чим се требамо што хитније обрачунати – истакао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.
 
„Најоштрије осуђујем Перовићеве пријење Вукелићу јер је то акт незапамћеног насртаја на слободу говора и независност медија са циљем јавног застрашивања свих новинара који објективно и професионално обављају свој посао“ – казао је Шаровић.
 
„Посебно је спорно што те пријетње изговара високи званичник Републике Српске, користећи и злоупотребљавајући позицију шефа Представништва Републике Српске, а све како би заштитио интересе једне приватне иностране компаније“ – нагласио је предсједник СДС-а.
 
Он је позвао званичнике да смјеста смијене Перовића са позиције шефа Представништва РС у Русији.
 
„Тражим од Владе Републике Српске да смјеста опозове Перовића, не само због најстрашнијег насртаја на уредништво и редакцију портала који слови за најзначајнијег представника независног новинарства већ и што је овим срамним гестом показао да није заштитник интереса Републике Српске већ као бранилац интереса власника страног капитала, што је практично чин велеиздаје“ – закључио је Шаровић.
 
СДС - Сектор за политику и медије