ШАРОВИЋ: ПРИЧА О ОТЦЈЕПЉЕЊУ ЈЕ ПРЕДИЗБОРНО ЗАМАЈАВАЊЕ НАРОДА :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ПРИЧА О ОТЦЈЕПЉЕЊУ ЈЕ ПРЕДИЗБОРНО ЗАМАЈАВАЊЕ НАРОДА


Детаљно ћемо пратити шта ће власт радити у ових 60 дана до наводног „отцјепљења“, јер је та прича направљена без икакве анализе, плана и циља. Прича о „егзиту“ је неозбиљно замајавање народа и преко тридесет пута до сада поновљен популизам, који траје до избора и губи се након тога, изјавио је данас предсједник СДС-а Мирко Шаровић одговарајући на новинарске захтјеве да прокоментарише закључке Народне скупштине РС у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ.
 
„Требамо бити одговорни и према себи и према народу а посебно када се боримо за интересе Републике Српске. Ми јесмо за реформу Уставног суда  и увијек ћемо подржати закључке којима се тражи спрјечавање угрожавања интереса Републике Српске, али то треба радити на одговоран и озбиљан начин, без лажних најава и непотребног застрашивања народа“, истакао је овом приликом предсједник Шаровић.
 
Шаровић је појаснио да је он на претходном састанку предсједника странака, имао другачије захтјеве и приједлоге од оних који су усвојени синоћ, односно да је и тада истакао да прича о отцјепљењу превазилази здрав разум и наше могућности.
 
„Можда је то некоме симпатично и лијепо звучи  али ништа даље од тога. Не треба да сад потежемо тако крупно питање и играмо се судбином народа“, истиче предсједник СДС-а.
 
На питање новинара шта очекује да ћемо на крају добити Шаровић је одговорио да улазимо у један веома озбиљан период који можемо назвати великом кризом.
 
„Ја мислим да ће 2020. година бити најгора година до сада и да ће додатно бити угрожена цијела економија. Додатно, ситуацију компликује што се са овом иницијативом иде у „пакету“ са захтјевима ХДЗ-а и све скупа је осуђено на пропаст. Власт је та која је одговорна што смо доведени у овакву ситуацију и зато ћемо детаљно пратити шта предузима у ових 60 дана. Након тога крећемо са својим потезима и нећемо никога штедити“, истакао је Шаровић. 

sdsrs.com