РОБИЈАШ ИСКОРИСТИО ПРИЛИКУ И ПОБЈЕГАО ИЗ ЗАТВОРА :: Semberija INFO ::

 

РОБИЈАШ ИСКОРИСТИО ПРИЛИКУ И ПОБЈЕГАО ИЗ ЗАТВОРА


Foto: InfoBijeljina
Затвореник који је радио на обнови објекта у шибенском затвору у сриједу послијеподне прескочио је ограду и побјегао, а за њим се и даље трага.

Како незванично сазнаје 24сата.хр, више затвореника радило је у сриједу у затвору, који се налази поред зграде суда. Поправљали су кров једног објекта током којег су морали привремено помакнути бодљикаву жицу. Наводно је један од затвореника уз зид прислонио канту за смеће, попео се до крова објекта и прескочио зид.

Из ПУ шибенско-книнске новинаре овог портала упутили су на Министарство правосуђа под којим се налази и Управа за затворски систем под којом се налазе и сви затвори и казнионице у Хрватској. Они су им одговорили сљедеће:

“У 18.10 сати затвореник А. В. (39) побјегао је из круга Затвора у Шибенику приликом ношења канте за смеће из затворске кухиње у којој је био радно ангажован. Он је пресудом Општинског суда у Задру осуђен на четири године и четири мјесеца због тешке крађе. О бијегу затвореника обавјештено је надлежна полицијска станица и од стране Затвора у Шибенику расписана потјерница. У току је утврђивање свих околности које су довеле до бијега затвореника из круга Затвора”.

Портал ШибеникИН наводи како се ради о Анти Вркићу рођеном 1980. године у Задру, а пребивалиште му се води у Обровцу. Висок је 185 центиметара, овалног лица, црне косе и средње развијене тјелесне грађе.

(српскаинфо.цом)