Драган Мектић се прекрстио због незнања тужиоца: Исконструисали су оптужницу само зато што сам говорио да су корумпирани и криминализовани :: Semberija INFO ::

 

Драган Мектић се прекрстио због незнања тужиоца: Исконструисали су оптужницу само зато што сам говорио да су корумпирани и криминализовани


Све ово што се ставља Мектићу на терет, нема обиљежја кривичног дјела, казала је Ножица те истакла да је "оптужница монтирана јер је било важно ушуткати мог брањеника због његових ставова и популарности у јавности".

Након рочишта о одређивању мјера забране које је одржано у Суду Босне и Херцеговине, Драган Мектић, бивши министар сигурности, изјавио да је оптужница против њега монтирана.

Мектић је, као што је познато, оптужен за злоупотребу положаја и овласти "чиме је починио кривично дјело високе корупције која штети међународном угледу БиХ".

Оптужницом су обухваћени и бивши шеф кабинета министра сигурности БиХ Игор Голијанин, помоћник министра у Министарству сигурности БиХ Самир Агић и Един Гараплија у својству одговорне особе и власника Института за заштиту од пожара и експлозија (ИНЗА) Сарајево.

- Све ово што се ставља Мектићу на терет, нема обиљежја кривичног дјела, истакла је адвокатица Сенка Ножица, те као једину смислену одлуку Суда навела одбијање приједлога Тужилаштва.

- Ја ово дуго у судници нисам рекла, али данас морам. Монтирана је оптужница јер је било важно ушуткати мог брањеника због његових ставова и популарности у јавности, додала је Ножица.

Након што се буквално прекрстио због поступања Тужилаштва БиХ, Мектић је истакао да је невјероватно оно што је данас видио "у овом Суду и од овог тужиоца".

- Пазите она не зна шта су буџетска средства. А да би извалила још већу глупост, каже то је уплаћено на трезор, казао је Мектић. Такођер је истакао да је ова оптужница инсконструисана само зато што је за Тужилаштво БиХ говорио да су корумпирани и криминализовани, те организовао протесте...

Више на ...   www.oslobođenje.ba