ПДП: ИЗЈАВА ЗА ЈАВНОСT :: Semberija INFO ::

 

ПДП: ИЗЈАВА ЗА ЈАВНОСT


„Све што смо ми из ПДП-а тврдили више од годину дана показало се тачним. Од момента када је слање Националног годишњег плана први пут споменут као дио пакета за формирање власти на нивоу заједничких институција, јавно смо рекли да је питање дана када ће СНСД пристати и на тај корак, само да би засјео у сарајевске фотеље“, рекла је портпарол ПДП-а Ања Петровић.

„Када је постигнут договор у Предсједништву БиХ око тзв. Програма реформи за БиХ, рекли смо да је то заправо само друго име за Национални годишњи план (АНП) за приступање Акционом плану за чланство у НАТО (МАП) и сада нам стиже потврда и из НАТО-а да је БиХ званично тренутни учесник МАП-а“, додала је Петровић.

Она је додала да је тужно посматрати СНСД како гази преко свега што су рекли, али да више забрињава што то ради странка која има све полуге власти у Републици Српској, али и на БХ нивоу, захваљујући гласовима својих партнера из СДА: 

„Када су били спремни да направе завршни корак ка НАТО путу и погазе Декларацију о војној неутралности коју је донијела НСРС, када су били спремни да читав безбједносни сектор предају у руке Бошњацима и прећутно допусте да се Србима запосленим у појединим БиХ институцијама забрани празновање Дана Републике, поставља се само питање на шта су још спремни и шта планирају урадити на велеиздајничком путу ка потпуном понижавању и срозавању уставне улоге Републике Српске. Оно што знамо јесте да ћемо ми парламентарним, али и ванпарламентарним средствима учинити све да се овај погубни процес заустави“, закључила је Петровић.