УХАПШЕНО 19 ДИЛЕРА, А ОВО ЈЕ ИМ ЈЕ ВОЂА (ФОТО) :: Semberija INFO ::

 

УХАПШЕНО 19 ДИЛЕРА, А ОВО ЈЕ ИМ ЈЕ ВОЂА (ФОТО)


Foto: D.Z./Klix/RAS Srbija
У акцији припадника Федералне управе полиције (ФУП) кодног имена “Лим 2” јуче је због нелегалне продаје наркотика, према наредби Тужилаштва Кантона Сарајево, ухапшено 19 особа, док су двије у бијегу и за њима се интензивно трага.

Обављен је и претрес на 24 локације у Сарајеву и Коњицу и заплијењена је већа количина дроге и новца, између осталог и кокаин, хероин те прецизне ваге.

Тужилаштво КС ухапшене сумњичи да су од августа 2019. до јануара ове године на подручју Кантона Сарајево и шире умишљајно и неовлаштено набављали, куповали, држали, преносили, нудили на продају и продавали трећим особама опојне дроге, при чему су стекле већу новчану добит.


Foto: Facebook/screenshot

Аваз наводи да је као вођа групе, која је растурала дрогу, окарактерисан ухапшени Един Вртић из Коњица. Он је вишеструки повратник у чињењу кривичних дјела. Недавно се вратио са одслужења затворске казне. Више пута је хапшен због продаје дроге.
 
Осим њега, ухапшени су и Мирза Баличевца из Сарајева, Емир Рожајац, Семир Хумић, Адем Вртић, Харис Мусић, Асим Авдић. Баличевац се у ФУП бранио ћутњом а 14 ухапшених, је предато јутрос Тужилаштву.

Према незваничним информацијама Аваза, Адем и Един Вртић су рођаци. Обављен је претрес Единове куће у Коњицу, у мјесту Подорашац. Током ових претреса на разним локацијам пронађена и већа количина муниције и оружја.

– Приликом претреса до сада је пронађена и одузета значајна количина материје која асоцира на опојне дроге хероин, амфетамин, канабис сатива Л и кокаин, ваге за прецизно вагање, новац, мобилни телефони и СИМ картице, једно возило те алат подесан за отуђење возила, као и  други предмети који потјечу или се доводе у везу са предметним кривичним дјелом – наведено је из ФУП.

Но, ФУП је успио докуменовати како је Вртић успио организовати групу нарколидера. Они који су пуштени, наводно су већ пристали на сарадњу с Тужилаштвом и могли би бити свједоци. ФУП у Сарајеву има бројне свједоке који су потврдили за кога су и како радили и ко је дрогу довозио у Сарајево.

(Аваз)