ВУЧИЋ О СУСРЕТУ СА ПЛЕНКОВИЋЕМ У ДАВОСУ :: Semberija INFO ::

 

ВУЧИЋ О СУСРЕТУ СА ПЛЕНКОВИЋЕМ У ДАВОСУ


Foto: RAS Srbija
Предсједник Србије Александар Вучић срео се данас у Давосу са премијером Хрватске Андрејом Пленковићем на панелу “дипломатски дијалог на тему у Западног Балкана”.

– Разговор са Пленковићем је био отворен и пријатан, дотакли смо се односа Србије и Хрватске и чини ми се да је изражајно више поверења и оптимизма – прокоментарисао је сурет Вучић за Блиц.

Подсјетимо, предсједник Србије данас ће на Свјетском економском форуму у Давосу учествовати на два важна скупа и имаће низ билатералних сусрета.
 
Најпре учествује на панелу “Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана”, а потом на радном ручку на тему “Генерисање раста за Централну и Источну Европу”. Како је синоћ најавио, он ће на оба скупа говорити о томе како види будућност, о “малом Шенгену”, економској сарадњи и другим питањима.

Вучић ће присуствовати и обраћању предсједника САД Доналда Трампа учесницима Форума, док је на маргинама скупа планиран његов сусрет са Робертом О Брајаном, савјетником за националну безбедност предсједника САД и с предсједником Европске банке за обнову и развој Сумантром Чакрабартијем.

Иначе, главне теме овогодишњег скупа су климатске промјене и акције, а једна од најважнијих сесија је “Спречавање климатске апокалипсе”.

(Блиц)