БИЈЕЉИНА: ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ БОГОЈАВЉЕЊЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПАРТИЈА ДЕМОКРАТСКОГ ПРОГРЕСА ПРОСЛАВИЛА КРСНУ СЛАВУ БОГОЈАВЉЕЊЕ


Градски одбор Партије демократског прогреса Бијељина прославио је крсну славу Богојављење, а у чину ломљења славског колача учествовали си предсједник странке Бранислав Бореновић, предсједник бијељинског ПДП-а Славиша Марковић,  кум славе проф. др Ненад Лалић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић.



Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да је опредјељење овог одбора да сваке године прославља своју крсну славу Богојављење показује како се поштује традиција и како се односи према кључним вриједностима српског народа.

Он је истакао да је бијељински ПДП, који данас обиљежава крсну славу, али и 20 година постојања,  један од најстабилнијих и најорганизованијих  градских одбора. Како наглашава,  ПДП је израстао у једну врло озбиљну политичку партију, која зна шта хоће, која има квалитетне људе и има доста пријатеља и симпатизера.



- А оно што је можда највећи изазов у овој години свакако су  локални избори који су још увијек оптерећени тиме што није измијењен Изборни закон. Остају стара изборна правила која су врло контроверзна и биће јако сложено изаћи на изборе и направити један значајан искорак у једном врло специфичном политичком амбијенту. Ипак , ја не сумњам да ће мудрост, снага,  енергија и елан који постоји у ПДП-у допринијети томе да направимо један од најбољих резултата од оснивања партије и у то сам потпуно убијеђен, истиче Бореновић.

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бијељина Славиша Марковић рекао је да је 20 година рада ове странке доказ да ПДП води озбиљну и континуирану политику, те да је мало политичких партија у Републици Српској које се могу похвалити оваквим јубилејом.



- ПДП је стабилна политичка партија, не само у Бијељини, него и у читавој Републици Српској. Јако је тешко опстати у овим временима ако се зна да смо три четвртине свог постојања провели у опозицији ( од 2006. године смо опозиција), али опстали смо захваљујући овим људима који су данас овдје и који нам дају подршку све ове године, а који нам дају вјетар у леђа и за наредне изборе, каже Марковић који изражава очекивања да ће на предстојећим локалним изборима остварити најбоље изборне резултате од оснивања.

Семберија ИНФО - М. Решидовић