ШАРОВИЋ: ТРЕБА ДА ВЈЕРУЈЕМО У ОНУ СРПСКУ КАКВУ ПРИЖЕЉКУЈЕМО СВОЈИМ СРЦЕМ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ТРЕБА ДА ВЈЕРУЈЕМО У ОНУ СРПСКУ КАКВУ ПРИЖЕЉКУЈЕМО СВОЈИМ СРЦЕМ


„Користим прилику да честитам свима Дан Републике и мислим да је важно да Девети јануар, историјски дан за Републику Српску обиљежимо и овдје у Источном Сарајеву јер је то један од најважнијих простора за Републику Српкску“ – казао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић на пријему поводом Деветог јануара, Дана Републике Српске.
 
„Управо су Пале, Романија и Источно Сарајево историјска мјеста настанка и светионици онога што данас јесте Република Српска“ – казао је Шаровић.
 
Предсједник СДС-а је рекао да је ово прилика да прије сутрашњег дана овдје у сарајевско-романијској регији обиљежимо Девети јануар и присјетимо се свих који су дали животе за Републику Српску али и оних наших првака који су одржали ту историјску сједницу .
 
„Данас је прилика да говоримо о јединству, када не говоримо о нашим политичким, друштвеним и свим другим разликама. Они који су прије двадесет и кусур година доносили неке важне одлуке радили су то вјерујући и од онога што се чинило немогућим учинили могуће. Ми треба да вјерујемо у ону Републику Српску какву својим срцима прижељкујемо“ – казао је предсједник СДС.
 
„Овдје смо да се присјетимо наших идеала и свега онога за што су се наши очеви и наши претходници борили а борили су се слободи и снове о демократској, успјешној, бољој, економски јачој и стабилној Републици Српској“ – казао је Шаровић.
 

Потпредсједника Народне скупштине Републике Српске Соња Караџић-Јовичевић казала  је да је Српска демократска странка годинама славила Девети јануар и да ће то наставити радити и у будућности.
 
„Данас смо на територији општине Источно Сарајево обишли мјеста стварања и страдања Републике Српске. Српска демократска странка ради то годинама и радиће то и у будућности. Не можемо прославити дан Репубике а да се не сјетимо оних који су дали животе и своју младост у темеље Републике Српске. То су прави ствараоци за нас“ – казала је Соња Караџић-Јовичевић.
 
Делегација Српске демократске странке предвођена предсједником Шаровићем положила је вијенце на спомен обиљежју Мали Зејтинлик на Сокоцу, централном спомен обиљежју у Палама и спомен обиљежју у Миљевићема у Источном Сарајеву као и запалили свијеће за све погинуле у цркву на Вељинама у Источној Илиџи.
 
(СДСРС)