ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ НИКШИЋА ИСПРИЧАО КАКО ЈЕ ДАО ОТКАЗ :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦАЈАЦ ИЗ НИКШИЋА ИСПРИЧАО КАКО ЈЕ ДАО ОТКАЗ


Foto: Facebook screenshot
Полицајац Милоје Шћепановић из Никшића, који је због усвајања Закона о слободи вјероисповјести дао отказ, изјавио је да није желио да пендреком растјерује свој народ, те да су га ријечи једне дјевојке инспирисале да напусти службу.

– Ако ти дјевојка од 20 година на улици каже – `немојте људи, ми смо ваш народ`, шта ја да очекујем? То је могла да буде моја кћерка, сестра, синовица… И шта сад? Да користим пендрек да растјерујем народ или да кренем на полицију. Заиста не разумијем – испричао је Шћепановић за Спутњик.

Он је објаснио да је његов чин посљедица убјеђења да није био у питању политички скуп, већ скуп вјерног народа, којем и сам припада.

– Радим 23 године у полицији и никада нисам оставио колеге приликом интервенције. С обзиром на то да је Влада силом, на срамоту, донијела закон о одузимању имовине цркви, док се са друге стране нашао вјерујући народ којем и ја припадам, ја то нисам могао да гледам – рекао је Шћепановић.

Он је истакао да није очекивао да ће његов гест наићи на толико пажње и одобравања људи широм Црне Горе и региона, те да је од читаве ситуације тек сада почео да долази к себи. Шћепановић је нагласио да је са старјешинама и колегама у Центру безбједности имао екстра сарадњу, да су то људи који раде свој посао и да за њих нема ниједну ружну ријеч.

– Вјера када се дира, на то сам осјетљив, и да не бих оставио колеге, а да не бих дирао ни свој народ, у одређеном моменту одлучио сам да дам отказ – рекао је Шћепановић, који у свом гесту не налази ништа необично.
Он је потврдио да је због овог чина дошао у неповољну ситуацију зато што је полицијски посао био једини извор прихода за њега и његову породицу, али да се не каје.

– Истина је да враћам кредит и да плаћам алиментацију 200 евра… Сада немам ни тај посао и није проблем! Али ја нећу у томе даље да учествујем – објаснио је Шћепановић, који је синоћ дао отказ послије сукоба народа и полиције у Никшићу.

(srpskainfo.com)