Промовисана 322 кадета 20. класе Полицијске академије :: Semberija INFO ::

 

Промовисана 322 кадета 20. класе Полицијске академије


БАЊАЛУКА - Свечана промоција 322 кадета 20. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске одржана је данас у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке.

Кадети су прву фазу обуке у трајању од шест и по мјесеци прошли у Полицијској академији, потом шест мјесеци у полицијским управама, а завршна фаза обука је обављена на Полицијској академији.

Одлуком министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача за постигнуте резултате у учењу и владању сатом са посветом награђени су Обрад Вуковић, Слађана Томовић и Данка Јовановић, који су имали просјечну оцјену пет.

Три најбоља кадета у овој класи, одлуком министра, награђена су и могућности да изберу организациону јединицу МУП Српске у коју ће бити распоређени.

Начелник Управе за полицијско образовање МУП Српске Миле Шикман рекао је новинарима да је обука кадета трајала 13 и по мјесеци током којих су савладали теоријску и практичну наставу, те стекли знања и вјештине наопходне за обављање полицијског посла.

– Примијенили смо нови и саврмени наставни план и програм. Сигурни смо да су МУП, а тиме и Република Српска добили генерацију добро обучених и оспособљених полицијских службеника. То је најбоља гаранција заштите уставног поретка и безбједности грађана и њихове имовине – истакао је Шикман.

Глас Српске