РАДО САВИЋ НА ИЗБОРНОМ КОНГРЕСУ ЕПП-А: БУДУЋНОСТ СДС-А ЈЕ У ЕПП-У :: Semberija INFO ::

 

РАДО САВИЋ НА ИЗБОРНОМ КОНГРЕСУ ЕПП-А: БУДУЋНОСТ СДС-А ЈЕ У ЕПП-У


Foto: Srpska demokratska stranka
Замјеник предсједника Српске демократске странке Радо Савић честитао је избор на позицију  предсједника Европске народне партије /ЕПП/ Доналду Туску.
 
Савић је присуствовао Изборном конгресу ЕПП-е који се од 20. до 21. новембра одржава у Загребу а на коме се поред предсједника бира и нови генерални секретар највеће политичке групације у Европском парламенту.
 
Замјеник предсједника СДС-а присуствовао је и панелу „Западни Балкан и Европска унија“ на коме су размијењена искуства земаља Западног Балкана на путу ка ЕУ и са којег су послате поруке да ове земље могу да рачунају на подршку ЕУ и да је европска перспектива региона извјесна.
 
 

На маргинама конгреса Савић  се састао са њемачком канцеларком Ангелом Меркел којој је пренио поздраве из Републике Српске од предсједника СДС-а Мирка Шаровића.
 
Савић се састао и са хрватским премијером Андрејом Пленковићем и бившим италијанским премијером Силвиом Берлусконијем.
 
Кроз разговоре са високим изасланством Европске народне партије  за спољне послове договорен је састанак делегација СДС-а и ЕПП-а почетком наредне године који би убрзао пут за чланство у највећој политичкој организацији у Европском парламенту.
 
„Охрабрујуће поруке званичника ЕПП-а дају нам за право да кажемо да је СДС на правом путу да постане дио највеће политичке групације у Европи“, истакао је Савић.
 
Он је додао да је највећи циљ СДС-а на међународном плану чланство у ЕПП групацији чиме би се придружила породици народњачких партија које баштине демохришћанске вриједности.
 

На данашњем Изборном конгресу ЕПП-а у Загребу, пољски политичар Доналд Туски изабран је за предсједника чиме је замјенио досадашњег предсједавајућег Јозефа Дола.

(Српска демократска странка)