Медији: Нетањаху након разговора с Бајденом одустао од узвратног напада на Иран :: Semberija INFO ::

 

Медији: Нетањаху након разговора с Бајденом одустао од узвратног напада на Иран


Фото - Танјуг / АП
Извор: Независне новине

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху одустао је од узвратног напада на Иран након разговора са америчким предсједником Џозефом Бајденом, објавио је Њујорк тајмс.

Лист наводи да је Бајден у телефонском разговору одвратио Нетањахуа да одобри тренутни узвратни удар на Иран након што је Техеран синоћ лансирао око 300 дронова и пројектила на Израел.

Како се наводи, неколико чланова израелског ратног кабинета било је за покретање узвратног напада на Иран, али се од тога одустало јер у иранским нападима није причињена озбиљна штета, као и због разговора Нетанијахуа са Бајденом, пренио је Тајмс оф Израел.

Бајден је саопштио данас, након састанка са тимом за националну безбједност, да је посвећеност САД безбједности Израела "челична".

Бајден је прекинуо своје путовање за викенд у америчкој држави Делавер како би разговарао о догађајима на Блиском истоку, преноси Џерузалем пост.

Иран је синоћ лансирао више стотина дронова и крстарећих ракета ка Израелу у знак одмазде за напад на ирански конзулат у Дамаску 1. априла у којем су погинули командант Револуционарне гарде у Сирији и Либану Мохамед Реза Захеди и његов замјеник, као и пет официра који су били у њиховој пратњи.