Ово је био главни циљ иранског напада на Израел! Ту је покренут ваздушни удар на Сирију :: Semberija INFO ::

 

Ово је био главни циљ иранског напада на Израел! Ту је покренут ваздушни удар на Сирију


Фото - Глас Српске
Извор: Глас Српске / Курир

ТЕХЕРАН - Генерал-мајор Мухамед Багери, начелник Генералштаба иранске војске, изјавио је данас да је у нападима који су синоћ покренути на Израел циљ била ваздухопловна база Неватим. ТЕХЕРАН - Генерал-мајор Мухамед Багери, начелник Генералштаба иранске војске, изјавио је данас да је у нападима који су синоћ покренути на Израел циљ била ваздухопловна база Неватим.

ЦНН преноси да је Багери за телевизију ИРИНН рекао да је одатле почетком априла Израел покренуо напад на ирански конзулат у Дамаску, када су страдали команданти Револуционарне гарде.

Багери је навео да је зато у синоћној “операцији” гађана база Неватим из које су полетјели борбени авиони Ф-35 коришћени у ваздушном удару у сиријској пријестоници.

Америчка телевизија наводи да је Данијел Хагари, портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ), рекао да су иранске балистичке ракете које су допрле до Израела пале на базу лоцирану на југу земље и изазвале само мању структурну штету.

- База функционише и наставља с операцијама након напада, а авиони настављају да користе базу - казао је Хагари.

Багери је казао да је циљ иранске операције био и “велики информациони центар” у близини израелске границе са Сиријом, преноси Курир.

Мисија Ирана у УН саопштила је да је напад одговор на агресију против дипломатских објеката у Дамаску. Позвали су се на члан 51 Повеље УН о праву на самоодбрану.

„Ствар се може сматрати завршеном”, наводи се у коментару сталног представништва Ирана у УН.

„Ако израелски режим направи још једну грешку, ирански одговор ће бити много оштрији”, саопштила је стална мисија Ирана при УН и упозорила САД да се не мјешају у сукоб.

Тајмс оф Израел наводи да ће о потенцијалном одговору Израела бити разговарано данас на сједници израелског ратног кабинета која је заказана за 15 часова.