Иран напао Израел, лансиране десетине дронова :: Semberija INFO ::

 

Иран напао Израел, лансиране десетине дронова


Извор: Танјуг / Глас Српске

ТЕЛ АВИВ - Иран је покренуо напад на Израел користећи десетине дронова, а премијер Израела Бењамин Нетанијаху поручио је да је Израел спреман, пренио је Тајмс оф Израел.

-Претходних неколико недјеља Израел се спремао за могућност директног напада из Ирана, а наша противваздушна одбрана је распоређења. Спремни смо за сваки сценарио, како за напад, тако и за одбрану - поручио је Нетанијаху.

Портпарол Израелских безбједносних снага (ИДФ) Данијел Хагари потврдио је да је вечерас почео ирански напад на Израел и да ће дроновима бити потребно неколико часова да долете до израелског ваздушног простора, додајући да су ГПС сервиси недоступни на више локација у земљи.

-Недавно, Иран је испалио дронове са своје територије и територије својих савезника ка територији државе Израел. Пратимо пријетњу из ваздушног простора. Говоримо о пријетњи, односно, о дроновима којима треба неколико часова да долете до израелске територије - поручио је Хагари, преносе израелски медији.

Он је додао да су ИДФ и израелске ваздушне стране почеле да примјењују "добро испланиране одговоре за које су се припремале''.

-Као дио припрема, ГПС није доступан на неколико локација широм земље. Дошло је до поремећаја, али је све то урађено циљано и привремено је - додао је он.