Француз прошле године изгубио пса у Грчкој, сад га нашао код границе са БиХ :: Semberija INFO ::

 

Француз прошле године изгубио пса у Грчкој, сад га нашао код границе са БиХ


Foto: Facebook/Remy Dargere
Француз Реми Даргере изгубио је свог пса прошле године у близини грчко-турске границе, а сада га је пронашао - у Србији код границе са Босном и Херцеговином.

Прича иде овако: Керуша Раика је са власником стигла у Грчку 2023. године. Након што је изгубио љубимицу, Реми је за њом трагао мјесец дана на том подручју, а помагали су му и волонтери. Али Раики није било ни трага.

Реми је на Фацебооку прошле године објавио да је 7. априла изгубио пса у Александрополису, граду на крајњем истоку Грчке. Написао је да Раика има 15 килограма, да је врло друштвена и подијелио њене фотографије.

Током протеклих годину дана константно је дијелио фотографије у нади да ће је пронаћи.

"Помозите. Може бити било гдје, можда ју је неко удомио", писао је он.

Прошла је година дана откако је Реми изгубио Раику, али прије два дана прича је добила срећан завршетак.

"Поздрав свима. Имам задовољство и радост да вам објавим да је Раика пронађена у Србији, близу границе са Босном и Херцеговином. Желио бих да захвалим свима који су нас подржавали. Вјера помјера планине", написао је Француз, а преноси  Индеx.

Никоме није јасно како је Раика успјела да пређе толике километре и преживи годину дана на улици. Људи су је видјели како лута и одвели је ветеринару на очитавање чипа. Тако су сазнали да припада Ремију и контактирали су га.

"Штампали смо плакате са фотографијом Раике, чак смо снимили Ремијев звиждук, у нади да бисмо тако могли да је дозовемо. Пречешљали смо огроман терен, надајући се да ћемо је наћи. Страховали смо јер ту има планина, шума у којима има вукова", рекла је за грчке медије Дора Киријакиду, једна од волонтерки која је учествовала у потрази за Раиком.

Дора каже да је Реми након мјесец дана безуспјешне потраге морао да се врати у Француску и био је очајан. Није вјеровао да ће пронаћи своју љубимицу, па је био пресрећан кад је његова Раика пронађена након толико времена.