Украјинска војска: руске снаге заустављене код Авдејевке, почеле прегруписавање :: Semberija INFO ::

 

Украјинска војска: руске снаге заустављене код Авдејевке, почеле прегруписавање


Фото - Телеграм
Извор: Политика

​Украјинска војска саопштила је данас да су њене снаге зауставиле руско напредовање испред града Авдејевке на истоку Украјине, али да су руске трупе започеле прегруписавање у области јужније.

Портпарол украјинске војске Дмитро Лиховиј, говорећи на националној телевизији, рекао је да руске снаге делимично контролишу још два села, али да је њихово напредовање заустављено.

"Истовремено, поручујемо да на овом најжешћем сектору директног руског напада успевамо да стабилизујемо ситуацију и да је напредовање непријатеља заустављено", рекао је он, преноси Ројтерс.

У извештају руског министарства одбране о борбама наводи се да су московске снаге "као резултат координисане акције наставиле да заузимају повољније позиције" у близини Авдејевке.

Руске снаге су се фокусирале на обезбеђивање контроле над источном Украјином у двогодишњем рату након што је њихов почетни покушај напредовања на Кијев пропао.

Заузимање Авдијевке након вишемесечних борби било је њихов највећи добитак за девет месеци, док је украјинска контраофанзива слабо напредовала, наводи британска агенција.