Мишковић улази на тржиште БиХ са својом верзијом Амазона :: Semberija INFO ::

 

Мишковић улази на тржиште БиХ са својом верзијом Амазона


FOTO: Tanjug
Регионални див онлине продаје Ананас, који је у власништву Делта Холдинга, планира ове године велики улазак на тржиште Босне и Херцеговине.

Ананас је дио пословног царства Мирослава Мишковића, једног од најбогатијих људи у региону, и замишљен је као регионална иначица америчког Амазона, што му већ и сама сличност у имену сугерира, пише БизнисИнфо.ба.

Пројект је кренуо из Србије а у 2023. је забиљежио изузезно велики раст – на 94 посто поштанских бројева испоручено је два или више Ананас пакета, а број партнера порастао је више од три и по пута у односу на 2022. годину.

Циљ је да у 2024. години број трговаца порасте на преко 2.000, и да укупан промет преко ове платформе буде преко 70 милиона евра, речено је на годишњој конференцији Делта Холдинга која је данас одржана у Београду.

Регионална експанзија већ је почела. Ананас је прошле године отворио своје канцеларије у Сјеверној Македонији, а такође је преузео неке локалне конкуренте.

Како је данас речено, у овој години планирају је излазак на нова тржишта региона – Црну Гору већ у првој половини години, а почетком друге половине ове године и на тржиште БиХ.

У плану су и тржишта Косова и Метохије и Албаније.

Иначе, како је данас речено, цијели Делта Холдинг је у 2023 години остварио рекордне приходе од продаје у износу од 860 милиона евра, што је 12 посто више него у претходној години. Профит прије опорезивања био је 88 милиона евра (+18 посто).

У 2024. Делта Холдинг планира приходе који ће први пут прећи милијарду евра.

Компанија је у 2023. инвестирала више од 140 милиона евра, док до 2027. године планира инвестиције преко 900 милиона евра, од чега највише у сектор некретнина.

(Независне)