Заборављени бренд лансира нови телефон :: Semberija INFO ::

 

Заборављени бренд лансира нови телефон


FOTO: Pixabay
Ако пратите тржиште паметних телефона посљедњих десетак година или дуже, сигурно сте чули за ХТЦ.

Некад је овај тајвански бренд био једно од највећих имена у свијету Андроида и имао неке од најпродаванијих телефона. Међутим, порастом конкуренције ХТЦ је почео заостајати.

У посљедњих неколико година ХТЦ је лансирао свега пар телефона који се нису претјерано истакнули, попут ХТЦ У23 серије прошле године, која је укључивала моделе ХТЦ У23 и У23 Про.

 У 2022. години марка је лансирала ХТЦ Десире 22 Про и то је заправо више-мање то.

Сада, према писању страних медија, марка планира лансирати нови уређај. Како наводи Андроид Хеадлинес, ХТЦ планира лансирати телефон ХТЦ У24 Про. Овај уређај би наводно требао угледати свијетло дана већ идућег мјесеца.

Иако се о новом телефону не зна много, захваљујући Геекбенцх платформи за тестирање перформанси, познате су неке спецификације. Телефон ће покретати Снапдрагон 7 Ген 3 СоЦ, имат ће 12 ГБ РАМ-а и биће лансиран с Андроидом 14.

Што се тиче дизајна, претпоставља се да ће ХТЦ У24 Про вјероватно сличити свом претходнику - У23 Про телефону. Што се тиче цијене, У23 Про кошта око 400 евра те се очекује да ће и У24 Про бити у том цјеновном рангу.


(Независне)