ШАРОВИЋ: МОГУЋЕ ФОРМИРАЊЕ НАЈГОРЕ ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ У БИХ У ЊЕНОЈ ИСТОРИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: МОГУЋЕ ФОРМИРАЊЕ НАЈГОРЕ ИЗВРШНЕ ВЛАСТИ У БИХ У ЊЕНОЈ ИСТОРИЈИ


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Криза је у БиХ мање више у континуитету одомаћена ријеч тако да ово садашње стање није неко изненађење или неочекивано стање. Чак и ако ускоро или неко догледно вријеме буде формирана извршна власт на нивоу Савјета министра БиХ не очекујем завршетак кризе већ ступање на сцену могуће најгоре извршне власти БиХ у њеној историји'',  рекао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.
 
Предсједник СДС каже да су све опције за формирање власти на столу укључујући и оне да имплементација резултата протеклих општих избора сачека неке нове изборе.
 
„Ми још нисмо достигли „рекорд“ из 2010. године када је Никола Шпирић остао на челу Савјета министара 16 мјесеци након што му је истекао мандат Предсједавајућег Савјета министара. Ипак апсолутни рекордер је Милорад  Додик који је 1998. године након општих избора и истека мандата остао цијели наредни мандат на челу Владе РС у техничком мандату“, казао је Шаровић.
 
Говорећи о процесу формирања власти на нивоу БиХ Шаровић је казао да су оба дома Парламентарне скупштине БиХ формално конституисана са незавршеним процесом формирања парламентарних комисија и тијела.
 
„Разлог нерада је једноставан - Парламент је таоц двије странке СНСД-а и ХДЗ-а који од овог законодавног тијела условљавају формирањем Савјета министара БиХ. Одблокирање рада Парламента је управо позив онима који у Дому народа имају више посланика СНСД-у и ХДЗ-у. На њима ће бити највећа одговорност када на дневни ред Дома народа дођу најважнија питања за живот грађана“, истакао је Шаровић.