Вучић из Давоса: Србија креће у реализацију великих планова :: Semberija INFO ::

 

Вучић из Давоса: Србија креће у реализацију великих планова


Извор: Бета (С. Т.) / БХРТ

Предсједник Србије Александар Вучић објавио је данас да је стигао у Давос, гдје ће присуствовати Годишњем састанку Свјетског економског форума.

Вучић је на Инстаграму написао да, иако сматра да ће 2024. бити посебно тешка за цијели свијет, Србија "са много наде и ентузијазма" креће у реализацију великих "снова и планова".

"О њима ћу у наредним данима разговарати са бројним лидерима, инвеститорима и пословним људима", објавио је предсједник Србије, уз видео који показује његово путовање хеликоптером швајцарске војске у популарни ски и конференцијски центар у Алпима.

Током боравка у Давосу Вучић ће учествовати на сесији Дипломатски дијалог на тему Западног Балкана, а планирано је и да присуствује панелима Враћање вјере у глобални систем и Изградња Европе будућности, као и дискусији на тему Ново евроазијско свитање.

У Давосу ће Вучић имати низ билатералних сусрета са свјетским и европским званичницима, као и бројним представницима међународних организација, финансијских институција и водећих глобалних компанија.

У Давосу је синоћ почео 54. Годишњи састанак Свјетског економског форума (WЕФ) гдје ће се ће окупити бројне јавне личности, шефови држава или влада, партнерске компаније Форума, водећи стручњаци и представници цивилног друштва.