Честитке званичника Српске: Божић нас све окупља и позива на заједништво :: Semberija INFO ::

 

Честитке званичника Српске: Божић нас све окупља и позива на заједништво


Божић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg)
Извор: РТРС

​Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је посвећеност Српској православној цркви дио карактера српског народа и његовог идентитета и да га радује да су православни храмови током празника пуни вјерника.

- Свима који славе Божић желим све најбоље, добро здравље и успјех. Да наше друштво у цјелини и Република Српска буду успјешни онолико колико сви желимо - рекао је Додик у Бањалуци гдје је у Саборном храму Христа Спаситеља присуствовао вечерњем богослужењу и налагању Бадњака.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је грађанима Републике Српске и свештенству Српске православне цркве Бадњи дан и Божић, уз поруку да живе у миру.

- Да живимо у стабилној и мирној Републици Српској. Свим нашим грађанима желим све најбоље у приватном животу и на професионалном плану - рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Божић Његовој светости патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима који празнују по јулијанском календару.

- Божић је вријеме које нас подсећа на важност непролазних вриједности мира, љубави, породице и заједништва које јачају нашу вјеру и све нас чини бољим људима, у слози и љубави, у заједништву и узајамном поштовању - наводи Стевандић у честитки.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је божићну честитку Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству, монаштву и српском народу, као и свим православним вјерницима који празнују по јулијанском календару, пожељевши да у здрављу, весељу и оптимизму прославе најрадоснији хришћански празник.

Вишковић је истакао да је ово празник наде који утврђује у темељним и непролазним вриједностима и који снажи достојанство људске личности, породице, али и свеукупне заједнице.