Додик: Радује ме што су православни храмови пуни вјерника :: Semberija INFO ::

 

Додик: Радује ме што су православни храмови пуни вјерника


Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Извор: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је посвећеност Српској православној цркви дио карактера српског народа и његовог идентитета и да га радује да су православни храмови током празника пуни вјерника.

- Бадње вече једно од најдивнијих и најљепших. Свима који славе Божић желим све најбоље, добро здравље и успјех. Да наше друштво у цјелини и Република Српска буду успјешни онолико колико сви желимо, рекао је Додик у Бањалуци.

Ако је то дио свих наших жеља и љубави, истакао је Додик, онда то нико не може да заустави.

Предсједник Српске је истакао да је важно да се у православним црквама вечерас на Бадње вече, али и свих ових дана окупља велики број људи који своју вјеру доживљавају на прави начин.

- На овај начин се чува традиција. Наши преци су вијековима исто ово чинили у готово немогућим околностима - рекао је Додик.

Он је указао да је важно да се Бадње вече дочека у миру и на најљепши могући начин.

- Да се посветимо цркви, а онда да у кругу породица обиљежимо божићне празнике на начин како то наша традиција налаже - закључио је Додик.

Предсједник Републике Српске вечерас у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци присуствовао вечерњем богослужењу, које је служио Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем.

Служби је присуствовао велики број вјерника, а након тога је у порти храма наложен бадњак.