Камиони окићени заставама и бадњацима на улицама Бањалуке :: Semberija INFO ::

 

Камиони окићени заставама и бадњацима на улицама Бањалуке


Foto: ZIPAPHOTO/Борислав Здриња
Извор: Глас Српске

Улицама Бањалуке данас је, поводом Бадњег дана и Дана Републике, прошло 120 камиона Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске окићених бадњацима и српским заставама.

Колона камиона, који су сиренама поздрављали бројне грађане, кретала се од Центра за обуку Министарства унутрашњих послова у Залужанима до Храма Христа Спаситеља у центру Бањалуке, гдје је служена литургија.

Предсједник Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске Никола Грбић рекао је да су овим дефилеом пожељели свим грађанима сретан Бадњи дан, Божић и Дана Републике, те честитали Српској 32 рођендан.

"Да нам Српска живи дуго, дуго година, да је волимо и чувамо", поручио је Грбић.

Он је пожелио да овај дефиле постане традиција.

Камиони су се окупили јутрос у Центру за обуку у Залужанима, одакле су кренули ка центру града западним транзитом до зграде Владе Српске, гдје је формирана колона по три возила у све три коловозне траке.

Колона камиона се од Храма Христа Спаситеља кретати улицом испред "Пошта Српске" и старе аутобуске станице ка насељу Старчевица и источним транзитом према Приједорској петљи, гдје је предвиђен завршетак дефилеа.