Ухапшени држављани БиХ и Србије: Узгојили канабис вриједан три милиона евра :: Semberija INFO ::

 

Ухапшени држављани БиХ и Србије: Узгојили канабис вриједан три милиона евра


Foto: LPD NL/LKA
Аустријска полиција задала је тежак ударац припадницима организованог криминала у Аустрији након што је разбила криминалну групу, коју су чинили држављани Босне и Херцеговине и Србије, а који су на два одвојена мјеста узгајали канабис, чија улична вриједност достиже милионе евра.

Истражиоци из Државне криминалистичке полиције Доње Аустрије су пронашли двије плантаже за узгој канабиса у Генсерндорфу и Бадену, те идентификовали 12 особа које се сумњиче да су организовале узгој и препродају.

У први мах је ухапшено њих седам, шест у Корнеубургу, те још један на другој локацији. Они се терете да су произвели и дистрибуисали око 300 килограма осушеног канабиса, чија је улична вриједност око три милиона евра.

Према полицијском саопштењу, ова криминална група је изнајмила чак двије зграде у области Генсерндорфа те једно имање у Котингбруну, те су ту узгајали канабис још од 2018. године. Седморица ухапшених су доби између 28 и 48 година, а истрага траје против још петорице њихових саучесника. Како преносе медији, они су у Зимерингу, 11. бечком округу имали стан гдје су крили дрогу.

Приликом упада у тзв. плантаже, које су се налазиле унутар изнајмљених објеката, полиција је на лицу мјеста пронашла 1.415 стабиљка канабиса, око 30 килограма осушеног канабиса, те око 15.000 евра у готовини.

"Канабис је врло профитабилан у Аустрији, килограм досеже и по неколико хиљада евра", кажу из полиције.

Иначе, саму акцију аустријске полиције похвалио је и Герхард Кернер, министар унутрашњих послова Аустрије, који је рекао да је ово велики ударац за организовани криминал.

(Танјуг)