Додик: Странци од правосуђа БиХ направили ријалити :: Semberija INFO ::

 

Додик: Странци од правосуђа БиХ направили ријалити


Извор: Глас Српске

​БАЊАЛУКА - Америчка амбасада и особље су својим уплитањем и интервенцијама направили ријалити програм од нечега што би требало да се зове правосуђе, а познајемо га као неуставни Суд и Тужилаштво БиХ.

Поручио је ово предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом профилу на друштвеној мрежи Икс.

"Јасно је да је право у БиХ мртво и да странци контролишу све. Они то и не крију, него јавно пријете процесима ако се не ради оно што они нареде. То њихово насилничко и бахато понашање довело је до тога да су у врху правосуђа људи који су тешко компромитовани и сада сви свједочимо успјесима и резултатима њихових великих реформи", истакао је Додик.

Нагласио је да су они срушили и Суд, и правду, и институције и институционално дјеловање и допринијели да тамо гдје треба да буде ред, влада хаос и  безакоње.

"Кристијан Шмит јавно изјави да треба пружити 'подршку Тужилаштву', да је потребна администрација у БиХ која се може успоставити уз ''спољну помоћ' и нико на то не каже ништа у БиХ. Нико ту не види ништа спорно", каже Додик и наставља:

"Јавно потврди да у Тужилаштву и Суду не раде правници професионалци, него слијепи послушници америчке администрације и сад неко на то треба да ћути и да то дозволи. Један илегалац као дворска луда иде по Српској и Федерацији и обећава коме стигне да ће нешто наметати. И то треба звати сувереном земљом?".

Он каже да би сутра могао да дође било ко у БиХ и каже "странци то подржавају и муслиманске странке би рекле - да, може".

"Е па не може и неће моћи. У Српској се не питају никакви странци, ни изабрани ни неизабрани. Пита се само народ који је и на изборима рекао коју политику подржава, а то није ни поданичка ни издајничка, него политика која досљедно поштује Устав и Дејтонски споразум", закључио је предсједник Српске.