Црвени крст Републике Српске – Велика хуманитарна акција у Недјељи солидарности :: Semberija INFO ::

 

Црвени крст Републике Српске – Велика хуманитарна акција у Недјељи солидарности


Саопштење – Велика хуманитарна акција у Недјељи солидарности
 
 
Поред многобројних активности које реализује у читавој структури, обиљежавање Недјеље солидарности (15-21. децембра) има посебно мјесто у календару традиционалних активности Црвеног крста Републике Српске.
 
Ове године, Недјељу солидарности, коју реализујемо под мотом „Свуда и за све“, обиљежиће и једна велика новогодишња хуманитарна акција, која има за циљ да анимира и укључи што више институција, организација, установа, локалних заједница, удружења, спортских колектива, културних и просвјених установа и појединаца да покажу солидарност и помогну онима који нашу помоћ требају.


 
Црвени крст Републике Српске ће у периоду од 15. децембра 2023. до 7. јануара 2024. године реализовати хуманитарну акцију под називом: „По један медо за свако чедо“, а све прикупљене плишане играчке и слаткиши биће подијељени према организацијама Црвеног крста из градова и општина из којих се укључе институције и појединци да донирају наведене артикле.
 
Децембар и јануар су мјесеци даривања, среће, заједништва, солидарности и слоге, те смо одлучили да ова хуманитарна акција траје од почетка Недјеље солидарности до највећег хришћанског празника Божића, када ће подјела плишаних играчака бити уручена крајњим корисницима, у склопу активности које на терену реализују општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске.
 
У вријеме када је интернет популаран, када се дјеца мање међусобно друже, желимо вратити дјетињство, какво смо некада имали и подстаћи међусобно дружење и срећу дијељења, те показати да можемо бити друштвено одговорни према себи самима и нашој заједници.


 
Позивамо све запослене у јавном и приватном сектору, као и саме појединце, спортисте, спортске и културне раднике да се одазову акцији и у свом граду или општини, прикупе што више плишаних играчака и однесу у локалну организацију Црвеног крста, или ако су у близини, донесу у сједиште организације ЦКРС на Палама.
 
Ваше мало некоме значи много! Ово је само тренутак пажње, зато не оклијевајмо да неком дјетету не нацртамо осмијех на лицу, јер....сада је вријеме даривања!
 
 
Контакт за медије: Миљан Рашевић (066 117 088) или координатор за социо-хуманитарну дјелатност Ђорђе Тешановић (065 815 108)
 
 
Црвени крст Републике Српске