Од понедјељка блага стабилизација временских прилика :: Semberija INFO ::

 

Од понедјељка блага стабилизација временских прилика


Извор: АА (А.П.) / БХРТ

Првог и другог децембра Босна и Херцеговина биће под утицајем топлих и влагом богатих ваздушних маса са југозапада, које ће условити натпросјечно топло али нестабилно вријеме са кишом и пљусковима, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

Више падавина очекује се на југу, југозападу и западу, а најмање на сјевероистоку земље. Поред падавина вријеме ће карактерисати умјерен до јак вјетар јужног смјера. У недјељу ће и даље преовладавати облачно али и знатно хладније вријеме тако да је на вишим надморским висинама могућа сусњежица и снијег.

Од понедјељка изгледна је блага стабилизација временских прилика. Преовладаваће умјерено облачно с јутарњим мразом у Босни.

Минималне температуре ваздуха у петак и суботу варираће од 10 до 15 степени, а највише дневне између од 14 и 20 степени. Од понедјељка јутарње температуре биће у распону од минус пет до нула степени у Босни, на југу земље до четири степена.

У периоду од 7. децембра очекује се јаче наоблачење са снијегом у вишим подручјима у Босни и кишом у Херцеговини. Нестабилно вријеме задржаће се до 14. децембра.

Јутарње температуре износиће од минус два до четири степена Целзијуса. Максималне очекиване температуре варираће од четири до 10 степени, у Херцеговини до 12.