САД траже од Кијева да интензивира мобилизацију :: Semberija INFO ::

 

САД траже од Кијева да интензивира мобилизацију


Извор: Глас Српске

​МОСКВА - Запад захтијева од режима украјинског предсједника Владимира Зеленског да, не обазирући се на губитке, покаже свјетској заједници да је побједа Русије у украјинском сукобу немогућа, саопштила је служба за односе са јавношћу Спољнообавјештајне службе Русије.

- Конкретно, према поузданим информацијама којима располаже наша служба, Сједињене Америчке Државе усмјеравају украјинско руководство ка максималној активизацији мобилизационих активности ради надокнађивања огромних губитака које су Оружане снаге Украјине претрпјеле током пропале контраофанзиве - истиче се у саопштењу, преноси Спутник.

Наришкин је додао да Вашингтон и Лондон препоручују Кијеву да смањи старосну границу за регрутацију на 17 и подигне на 70 година, те да спроведе додатну мобилизацију жена.

- Ако се то догоди, кијевски режим ће потврдити своју нацистичку суштину, усмеравајући у ратно гротло седамнаестогодишње младиће ради продужавања агоније Оружаних снага Украјине. То веома подсећа на дејства врха фашистичке Њемачке након стварања народног пука нациста "Фолксштурм", у оквиру ког су формирани дечји одреди "Хитлерјугенд" на јесен 1944. године - наведено је у саопштењу.

Истиче се, такође, да огромни губици на бојном пољу приморавају Кијев да на прву линију фронта баца старце, да је број жена у украјинској војсци већ премашио 40.000, те да изгледа да је украјински режим одлучио да настави рат до посљедњег Украјинца у име западних интереса.

Наришкин је закључио да западне земље захтевају од Кијева да интезивирају мобилизацију ради надокнађивања великих губитака после пропасти украјинске контраофанзиве.

Украјинска војска од 4. јуна предузима неуспјешне покушаје да крене у контраофанзиву. Како је 5. октобра рекао руски предсједник Владимир Путин, Кијев је за четири мјесеца изгубио преко 90.000 људи и више од 550 тенкова. Руска страна је више пута истицала да контраофанзива није донијела значајније резултате.