Савјет министара одобрио долазак 30 Палестинаца, сродника бх. држављана :: Semberija INFO ::

 

Савјет министара одобрио долазак 30 Палестинаца, сродника бх. држављана


Извор: БХРТ (А.П.)

Савјет министара Босне и Херцеговине донио је Одлуку о одобравању уласка у Босну и Херцеговину под посебним условима држављанима Палестине који су сродници држављана Босне и Херцеговине, потврдио је за БХРТ министар безбједности Ненад Нешић.

Нешић је навео да одобрен улазак за 50 људи, односно да ће у БиХ ући 20 бх. држављана, којима дозвола није ни била потребна, те за 30  њихових сродника.

Амбасадор БиХ у Катару Семир Халиловић за БХРТ је потврдио да се тренутно ради на организацији њиховог доласка на Аеродром у Сарајеву.

Према посљедњим информацијама, држављани Босне и Херцеговине и њихови сродници који су успјели прећи гранични прелаз Рафах се налазе у главном египатском граду, Каиру. 

Подсјетимо, на синоћњој сједници Савјета министара није донесена одлука о томе због непостојања кворума за рад и одлучивање. О овој одлуци нису се изјаснили министри из Републике Српске, тражећи додатно усаглашавање.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац био је изричито против тога да се дозволи улазак у државу особама које немају бх. држављанство. Након тога су и министар безбједности Ненад Нешић и министар финансија Срђан Амиџић одлучили не гласати како би били јединствени.

Нешић је раније рекао да у БиХ могу ући само њени држављани и њихови блиски сродници, појаснивши да је ријеч о родитељима, дјеци и брачним друговима који имају држављанство БиХ.