Продужен притвор оцу Косте К. :: Semberija INFO ::

 

Продужен притвор оцу Косте К.


Foto: Tanjug/Arhiva
Виши суд у Београду продужио је притвор до 30 дана Владимиру К, оцу дјечака који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.

Притвор је Владимиру К. продужен да не би поновио кривично дјело, као и с обзиром на то да је основано сумњив да је извршио кривично дјело за које је прописана казна затвора преко десет година, а начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка,  наводи се у саопштењу тог суда.

Мајци дјечака Миљани К. је пре месец дана одређена мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, односно којом јој је забрањено да прилази, састаје се или комуницира са сином К.К, свједоком у овом поступку.

Владимиру К. је оптужницом, која је 10. октобра предата Вишем суду на потврђивање, на терет стављено тешко кривично дјело против опште сигурности, док је Миљани К. на терет стављено извршење кривичног дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

(Телеграф.рс/Тањуг)