У путничком аутомобилу пронађено 98 килограма ситно резаног дувана :: Semberija INFO ::

 

У путничком аутомобилу пронађено 98 килограма ситно резаног дувана


Приликом обављања редовних послова и задатака полицијски службеници Полицијске станице Шамац, 08.11.2023. године на магистралном путу Обудовац-Шамац извршили су контролу путничког аутомобила ,, Audi“ којим је управљао М.Ђ.
 
Извршеном контролом, те прегледом возила, у његовом товарном дијелу,тј. пртљажнику уочено је више ПВЦ врећа које су дијелимично поцјепане, тако да је видљив садржај истих, односно да се ради о резаном дувану.
 
На основу горе наведеног, полицијски службеници су на основу наредбе Суда БиХ, уз сагласност Тужилаштва БиХ, извршили претрес путничког аутомобила, којом приликом је пронађено и привремено одузето 98 килограма ситно резаног дувана, као и 100 кутија ручно пуњених цигарета, укупно 20.000 комада цигарета.
 
О свему је обавјештен поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, који је наложио да се догађај документује и да се против лица М.Ђ. достави Извјештај о почињеном кривичном дјелу ,, Недозвољени промет акцизних производа“.
 
На основу наредбе Суда БиХ, сви одузети предмети биће предати Управи за индиректно опорезивање, Регионални центар Бања Лука, Царинска испостава Шамац.