Нови докази да су браћа поријеклом из БиХ планирали напад на параду поноса у Бечу :: Semberija INFO ::

 

Нови докази да су браћа поријеклом из БиХ планирали напад на параду поноса у Бечу


Аустријска безбједоносна служба дошла је у посјед нових информација који иду у прилог ранијој тврдњи да су браћа поријеклом из БиХ (18, 20) заједно са малољетним Чеченом планирали напад на геј параду у Бечу, средином јуна.

Наиме, како преносе аустријски медији, напад у Бечу је наводно планиран за 17. јун, али све до сада није било конкретних доказа против осумњичене тројке, због чега су били пуштени на слободу.

Међутим, блиском сарадњом са колегама из других европских земаља, аустријски истражиоци дошли су до нових сазњања након што је заплијењен мобилни телефон једног од осумњичених џихадиста који живи у иностранству. Наиме, на његовом историјату порука пронађена је преписка са осумњиченим за напад. Један од њих је наводно комуницирао о планираном нападу у Бечу на “гаy параду”.

Наиме, један од бх. браће са овим исламистом  се дописивао о плановима за напад у Бечу наводећи да планира да међу учеснике параде улети аутомобилом, а затим их нападну ножевима.

Исламиста у чијем је телефону пронађена преписка имао је активну комуникацију са браћом поријеклом из БиХ и то путем различитих платформи на друштвеним мрежама. Тек негдје од прољећа, браћа из БиХ у четовима и препискама почињу да спомињу планове о нападу на геј параду.

Након што су сада аустријске службе безбједости дошле у посјед нових информација, очекује се да ће то уједно  послужити и као конкретан доказ да је наведена тројка планирала напад у Бечу.

(Независне)