На ”Фејсбуку” играо наградну игру, па остао без 1.500 КМ :: Semberija INFO ::

 

На ”Фејсбуку” играо наградну игру, па остао без 1.500 КМ


Полиција у Броду истражује случај преваре с наградном игром на "Фејсбуку" којом је једна особа из Брода оштећена за око 1.500 КМ.

”У ПС Брод обратило се оштећено лице и пријавило да је преко друштвене мреже учествовао у наградној игри, те да би му награда била испоручена у више наврата је уплаћивало новац. Након што је уплатило новац у укупном износу од 730 евра и 85 КМ, страница на друштвеној мрежи је обрисана. У току је рад на расвјетљавању кривичног дјела превара”, саопштено је из ПУ Добој.

Како пише АТВ, оштећени је преко ”Фејсбука” учествовао у ”наградној игри”, да би убрзо добио поруку да је управо он освојио награду. Након тога је добио инструкције у којима се наводило да мора да уплати одређени износ да би му награда била достављена. Након прве уплате поново је добио поруку с новим упутствима и разлозима којима је потребно да уплати још новца да би добио награду.

Будући да му награда није уручена више од мјесец дана, оштећени је убрзо схватио да је преварен. Страница на којој је играо наградну игру је обрисана, а на број телефона који му је достављен нико није одговарао.

(Глас Српске)