АП: Израел извео ударе у близини највеће болнице у Гази :: Semberija INFO ::

 

АП: Израел извео ударе у близини највеће болнице у Гази


Фото - Танјуг / АП


Извор: Танјуг / Глас Српске

ГАЗА - Израелски авиони извели су рано јутрос ваздушне нападе у близини највеће болнице у Гази, која је пуна пацијената, а на том мjесту се налази и десетине хиљада Палестинаца који траже склониште, јавља АП.

Израел је рекао да лидери милитантног Хамаса имају командни центар испод болнице, без давања много доказа, навела је америчка новинска агенција.

Напади су дошли дан након што је израелски премијер Бењамин Нетанијаху објавио "другу фазу" израелског рата против Хамаса, три недjеље након што је Хамас упао на југ Израела 7. октобра и убио више од 1.400 људи, притом отевши око 230 цивила.

Копнене снаге ушле су у Газу почетком викенда, док је Израел све вријеме гађао Хамасове мете из ваздуха, са копна и мора.

Становници Газе су рекли да су у најновијим нападима уништени бројни путеви који воде ка болници Шифа у граду Газа, који је дио сјеверног дијела опкољене територије, чијим је становницима Тел Авив поново поручио да се евакуишу на југ Појаса.

Међутим, десетине хиљада људи је нашло уточиште у близини болнице Шифа, која је пуна пацијената рањених у ваздушним нападима.

 "Долазак до болнице сада је постао веома тежак. Изгледа да (Израелци) желе да одсјеку ту област", рекли су очевици са лица мјеста и додали да су израелски напади у претходна два дана били "најнасилнији и најинтензивнији" од почетка рата.

Израелска војска није имала засад коментар на извјештаје о нападима у близини Шифе.