Полиција на трагу кријумчарима животиња: Најмање двоје умијешаних у случај лавице Кики, у току претреси на више локација :: Semberija INFO ::

 

Полиција на трагу кријумчарима животиња: Најмање двоје умијешаних у случај лавице Кики, у току претреси на више локација



Мала лавица Кики, младунче нађено 21. септембра на Чантавирском путу у Суботици, нажалост, угинула је 6. октобра, а ко је оставио на том мјесту или у близини и како је уопште доспјела на то мјесто још увијек није познато, међутим, како се сазнаје, полиција је на трагу оних који би могли да имају везе са овим случајем.

У току је истрага

– Припадници Полицијске управе у Суботици – Одељења криминалистичке полиције – Групе за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине утврђују све детаље и чињенице у вези пронађене лавице и истрага је још у току – кажу у Полицијској управи за Блиц.

Како се сазнаје истрага се води по налогу Основног јавног тужилаштва (ОЈТ) у Суботици.

Лоцирани кријумчари

– Полицијска Управа у Суботици, по налогу ОЈТ Суботица, интензивно ради на прикупљању чињеница везаних за проналазак младе лавице “Кике”. У току су претреси двије локације за које се сумња да су у њима држане животиње које су нелегалним путем ушле на територију Србије, односно сумње да се у тим просторијама налазе животињске врсте заштићене посебним ЦИТЕС Конвенцијама. Према досадашњим сазнањима, најмање двије особе су учествовале у овим нелегалним радњама, прикупљање података се наставља – саопштила је Ливија Панић Милетић, главни јавни тужилац ОЈТ Суботица.

Борила се као права лавица, али није издржала


Подсјетимо, Кикица је нађена у стању потпуне изгладњелости и неухрањености. Лабораторијски налази су утврдили још много тегоба и имала је преломе на ногама због чега је и оперисана. Није препознавала месо као храну, и поред, великог труда надлежних у Зоолошком врту Палић да је поврате у живот, али и страних експерата, нажалост, њени органи су почели да отказују и она је у петак око 21 сат угинула.
Из Зоолошког врта Палић су саопштили да је случај лавице Кики показао је, нажалост, да докле год постоје људи који купују дивље животиње из забаве, без провјере услова за држање и свијести да морају да имају дозволу за држање добијену искључиво од Министарства заштите животне средине, у наша прихватилишта стизаће птице одсечених крила спречене тако да побјегну, птице улепљених кљунова да их нико не би чуо, животиње различитих врста које остају без ваздуха у кутијама у којима су скучене, па и такве попут мале лавице.


Српскаинфо