Миона направила сензацију, створила хаљине од милион чаура :: Semberija INFO ::

 

Миона направила сензацију, створила хаљине од милион чаура


Све очи на Сајму наоружања биле су упрте у њих: Миона направила сензацију, створила хаљине од милион чаура. Она каже да ове две креације свакако нису ни прве ни последње које је направила, али су биле довољно спремне како би их представила свима



Међу тенковима и многобројном војном опремом на Сајму наоружања "Партнер 2023" пажњу свих посетилаца привукле су невероватне креације. Две златне хаљине сијале су у Хали 4, али тек када се приближите видите шта је то што их чини посебним. Наиме, комплетно су израђене од чаура, а ауторка ових модела, Миона Баџевић Анђелковић, каже за Телеграф.рс да путем хаљина жели да пошаље јаку поруку.

Како нам је објаснила, идеја је настала чудно али и логично. Наша саговорница дуго гаји љубав према спорту, али и према моди, те је одлучила да две пасије споји у једну. Ипак, када је пристизала на Сајам наоружања, није ни сумњала да ће се сви окретати за њеним креацијама.



- Идеја је настала чудно али логично, ја сам правила хаљине од чудних материјала, коже и метала. Пре неколико година почела сам да се бавим стрељаштвом и много заволела тај спорт, после сваког тренинга морамо да скупљамо муницију. Док сам скупљала, размишљала сам шта могу да урадим са овим. Годину и по дана ми је требало да ово направим. Уткано је око 10.000 чаура које је требало средити, али то је моја љубав према спорту и уметности - наводи Миона.

Она каже да ове две креације свакако нису ни прве ни последње које је направила, али су биле довољно спремне како би их представила свима.
- Имам још модела, али ова два су била довољно готова да буду на Сајму, други модели су 2Д, мозаици које сам радила, а идеја да буде мало женственије родила се пре годину и по дана - додаје она.

Ипак, сви се питају да ли су овакве хаљине уопште носиве, а Миона открива да апсолутно јесу, као да у плану има и модну ревију.
- Апсолутно је носиво. Идеја јесте да у иностранству организујем модне ревије које треба да носе јаку поруку. Комплетна колекција би требало да буде од чаура - закључује она.


Телеграф